Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Iszik vagy vezet?

sofor.jpgMai blog bejegyzésben beszéljünk picit arról, hogy mi az amit lehet, és mi az amire feltétlen oda kell figyelni, ha kocsiba szándékozunk ülni egy görbe estét követően.

Mindenek előtt a biztonság ami a legfontosabb. Magunk, és a többi ember számára is elengedhetetlen a figyelem és a koncentráció. Ha ez lankadni kezd, akkor veszélybe is sodorhatunk több személyt is. Kezdve magunkat, a velünk utazókat és az utakon megforduló többi embert és állatot is.

Ez persze nem feltétlen jelenti azt, hogy ittasan ülünk autóba! Lehet fáradtságtól, vagy traumától bekövetkező koncentráció zavar is. De realizálnunk kell a saját állapotunkat, és csak azután volán mögé ülni, hogy megbizonyosodtunk arról, hogy 100%-ban alkalmasak vagyunk a vezetésre.

Egy vidáman eltöltött este után nem ajánlatos autóba ülni, és elvállalni a sofőr szerepét. Erre manapság már több alternatív megoldás is lehetséges szerencsére. Módunkban van taxit hívni, vagy akár egy ismerőst megkérni, hogy értünk jöjjön. Buszozhatunk is akár az éjszaka is közlekedő járművekkel. Vagy amennyiben váratlanul  ért el minket az alkohol mámora, és nem szeretnénk az autónkat ott hagyni, messze az otthontól, akkor hívhatunk sofőrszolgálatot is bátra.

Az épségünk megőrzése mellett pedig azt is tartsuk szem előtt, hogy a pénztárcánk tartalma is bánhatja a szabályszegést, valamint a jogosítványunk is veszélybe kerülhet.

Szóval igazán széles körben figyelni kell mindenre, ha vezetni szeretnénk. Nem elég csak bepattanni a kocsiba és indulni. Amennyiben pedig még sötét is van, vagy az időjárás nem feltétlenül kedvező, mind-mind még inkább megnehezíthetik az utakon való közlekedést.

Mindig legyünk tehát körültekintőek, hiszem számtalan lehetőségünk van arra, hogy biztonságosan jussunk el egyik pontból a másikba.