Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stílus és kényelem

Minden ember más és más, ami megmutatkozik az öltözködésben, a viselkedésben, és minden olyan tényezőn, melyet a külvilág felé mutatkozik. És ide tartozik az is, hogy milyen az adott személy élettere.
Nézzük csak a lehetőségeket.

Modern és klasszikus

butorok.jpg

Mint ahogy az öltözködésnél is, a lakberendezésnél is egyaránt vannak trendek, melyek lehetnek klasszikus vonalúak, vagy modern, letisztultak. Persze egy gardróbnyi ruhatár megújítása könnyebb és olcsóbb mint egy komplett lakás átalakítása, ezért már a beköltözésnél alaposan át kell gondolni, hogy épp az aktuális divatirányzatot óhajtja e követni az ember, vagy inkább megmarad a klasszikus, "örök divatnál".

Sokat befolyásol természetesen a korosztály. A fiatalabb generációk könnyebben vállaljak fel az extrémebb, színben és formában inkább az átlagostól eltérőbb darabokat mind bútorban, mind kiegészítőkben. Nekik talán mégis pont ezért nehezebb egy komplett lakás vagy ház berendezése, mert még változhat az ízlés és látásmód. Ezért kell alaposan átgondolni, hogy a fal színe mennyire legyen erőteljes, és hogy a nappali bútorzata mennyire legyen színkavalkádos és mintás.

Az érettebb korosztály számára már lecsengtek a változás szelei, és ezért egy bútorboltba már határozottabb elképzelésekkel tudnak, célirányosan haladni, az ízlésüknek már évek óta passzoló darabokat megtalálni.

Persze sosem lesz könnyű otthont varázsolni egy lakásból. És sajnos nem is két perc munkája, ha fiatal az ember, ha idősebb. Azonban a kiegészítőkön, a kisebb bútordarabokon, vagy a falon található képeken is nagy hangsúly van.
Egy-egy kirívóbb darab, az egészen egyszerű, minimalista vagy éppen klasszikus belső térből, egy izgalmas, vagy melegséget sugalló otthon varázsolhat.

Fontos a kényelem, az összhang megtalálása is, és ha esetleg háziállat is tartozik a családhoz, akkor az ő kényelméről is olyan formában kell gondoskodni, hogy megmaradjon az a bizonyos kerek egész. Színben passzoló fekvőhely, egy babzsákkal akár egyszerűen elérhető, mely egyben modern, változatos és kényelmes pihenést biztosít, nem csak kisállatnak, hanem a gazdáinak is. 

Szerencsére sok változat közül szemezgethet már az ember fia, lánya, és az internet korában az is megkönnyíti a nézelődést, hogy egy helyen lehet megtekinteni a széleskörű kínálatot.

Érdemes tehát szem előtt tartani a harmóniát, és mindenképpen át kell gondolni a lehetőségeket, és talán érdemesebb a könnyebben mozdítható, egyszerűbben átalakítható, variálható bútordarabokra emelni a hangsúlyt.

Természetesen ez a mi meglátásunk, és ezekkel a gondolatokkal kívánunk mindenkinek kellemes időtöltést és kreatív tervezgetést!